Üdvözöljük az NG DetecTool oktatási honlapján!

Az NG DetecTool: innovatív eszköz
a széles spektrumú béta-laktamázok gyors észleléséhez

Kiknek ajánljuk ezt a képzést?

Az NG DetecTool eszköz célja, hogy egészségügyi és szociális intézményekben elősegítse az antibiotikum rezisztencia gyors felismerését és ezzel hozzájáruljon a célzottabb, hatékonyabb és költségtakarékos kezeléshez. Az eszközt elsősorban intenzív és sebészeti osztályok, betegfelvételi egységek, klinikai mikrobiológiai laboratóriumok és ápolási otthonok fogják használni.

Erősen ajánljuk ezt a kurzust a fent említett intézmények alkalmazottainak, bármely eszközfelhasználónak, különösen a klinikusoknak, a klinikai mikrobiológusoknak, a laboratóriumi asszisztenseknek.

Ez a tanfolyam alkalmas az eszköz használatának egyéni, online elsajátítására, valamint csoportos oktatásra is, például laboratóriumi munkatársak közös oktatására. Az utóbbi esetben javasolt egy gyakorlati képzés szervezése is, ahol a hallgatók kézbe vehetik az eszközt és mintát is tesztelhetnek vele.

Mit kínál ez a kurzus? 

  • gyakorlati bevezetés az NG DetecTool laboratóriumi környezetben történő használatához
  • a béta-laktamázok (ESBL és karbapenemázok) kimutatásának elméleti háttere
  • egy teszt, amely gyors visszajelzést ad arról, hogy mennyire sikerült elsajátítani az NG DetecTool használatához szükséges gyakorlati ismereteket